Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Trend: Portugese tegels in de badkamer

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Ben je ooit in Portugal geweest? Dan zijn de typische, authentieke Portugese tegels jou vast en zeker opgevallen. Ook hier bij ons, in Nederland, komen deze mooie tegeltjes steeds meer terug in het sanitair van woningen en openbare gebouwen. Ben jij benieuwd naar de voordelen en naar de mogelijkheden van een badkamer met een Portugees karakter? Lees dan snel verder!

tegeltjes portugal

Drie redenen om te kiezen voor Portugese tegels

Tegels uit Portugal zijn een echte trend. Maar door jouw sanitair te decoreren met tegels met een Portugees uiterlijk, profiteer je van nog veel meer interessante voordelen.

1) Waterdichte vloer

In vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is het belangrijk dat je kiest voor waterdichte tegels. Door jouw Portugese vloer (of wand) eenmaal te behandelen met een speciaal impregneermiddel, is jouw vloer (of wand) levenslang waterdicht.

2) Unieke uitstraling

Veel badkamertegels worden geglazuurd. De Portugese tegels daarentegen, worden geperst met als resultaat een wondermooie, matte uitstraling.

3) Enorm aanbod

Houd jij van compacte tegeltjes met een bijpassend boordje of is jouw badkamer pas compleet door Portugese badkamertegels met een afwijkende afmeting te voorzien op jouw wand? Wat jouw persoonlijke voorkeur ook is, het aanbod aan vloeren en tegels met een Portugese persoonlijkheid is zo groot dat een complete badkamer make-over voor iedereen mogelijk is.

tegeltjes portugees

Portugese tegeltjes in de hele badkamer

Hoewel tegeltjes uit Portugal voornamelijk gebruikt worden als vloer, kunnen ze ook perfect dienst doen als wandbedekking of voor in een (inloop)douche. Denk maar eens aan het originele effect van deze vrolijke tegeltjes als achterwand van het toilet of als zijwand in de badkamer. Ook het douchemoment wordt meteen een pak aangenamer wanneer je omgeven bent door vrolijke, kleurrijke tegeltjes.

Bekijk complete badkamers

Tegeltjes met een Portugees karakter in alle vormen en kleuren

Tegels uit Portugal zijn tegeltjes met mooie, drukke printen. Maar dat betekent echter niet dat ze maar in één enkele kleur en formaat bestaan. Deze tegels zijn beschikbaar in alle denkbare kleuren, formaten en uitvoeringen. Ben jij liefhebber van levendige, felle kleuren of houd jij van een meer traditionele look in klassieke kleuren, zoals grijs of bruin? De variatie in Portugese tegeltjes is zo groot dat het onmogelijk is om jouw smaak niet terug te vinden. Welke tegel jij ook kiest, jouw complete badkamer zal direct opfleuren!

Portugese tegels optimaal combineren

Het is erg mooi om jouw badkamer compleet te maken met Portugese tegels. Maar trop is trop. Hoewel deze tegeltjes een echte trend zijn, moet je er ook op toezien dat het resultaat netjes en overzichtelijk blijft. Daarom raden wij jou aan om jouw Portugese tegels af te wisselen met neutrale tegels zonder print. Kies steeds voor neutrale tegels in één van de kleuren van de met print bedrukte tegels opdat alles een mooi geheel vormt. In steeds meer Nederlandse badkamers zien we de afwisseling van Portugese tegels met betonlook tegels terug. Deze combinatie geeft een bijzonder mooi resultaat en kan trouwens ook perfect toegepast worden in het toilet en/of in een andere sanitaire ruimte.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: