Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Tips voor het samenstellen van je nieuwe complete badkamer

Geschreven door Sanitairpakket

3 minuten leestijd

De tijden waarin de badkamer alleen diende om snel eventjes een douche te nemen, liggen ver achter ons. De badkamer is dé plaats waar je volledig tot rust komt. Daarom is het ook zo belangrijk dat jouw nieuwe badkamer samenstellen op een praktische en comfortabele manier gebeurt. In dit artikel geven we enkele handige tips die je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jouw complete badkamer.

Tips complete badkamer samenstellen

  • Voorzie voldoende beweegruimte
  • Kies de juiste stijl
  • Zorg voor een gezellige sfeer
  • Vergeet de opbergruimte nietBescherm jezelf en je familie
  • Denk aan het onderhoudsgemak
  • Verlies het budget niet uit het oog

Voorzie voldoende beweegruimte in de badkamer

Er is niets zo vervelend als een badkamer waarin je je niet gemakkelijk kunt bewegen. Denk hierbij aan te weinig ruimte om rond te lopen, een schuin dak of een kastje dat niet volledig open kan. Een correcte indeling van je sanitair is dus cruciaal. Is jouw badkamer aan de kleine kant? Kies dan voor compacte meubels die goed binnen de beschikbare ruimte passen.

Kies de juiste stijl voor je nieuwe complete badkamer

Is jouw woning landelijk ingericht? Dan wil je waarschijnlijk ook geen modern ingerichte badkamer. Bepaal de stijl van jouw complete badkamer en denk na over de kleuren en het patroon van de tegels, kies een bijpassende vloer en beslis welke meubels er mooi passen in jouw badkamer.

samenstellen nieuwe complete badkamer

Verlies de opbergruimte niet uit het oog

In een badkamer heb je heel wat spulletjes op te bergen. Denk maar aan handdoeken, make-up, tandenborstels, producten voor lichaamsverzorging, etc. Je begrijpt dat voldoende opbergruimte noodzakelijk is. Ga daarom steeds voor kasten die de opslagruimte bieden die jij nodig hebt. Kies bijvoorbeeld voor een spiegelkast of een extra zijkast om alle ruimte optimaal te benutten.

Zorg voor een gezellige sfeer

In de badkamer is de juiste sfeer erg belangrijk. En de juiste sfeer begint bij de juiste verlichting. Vermijd grote lampen, die de complete badkamer verlichten, en ga in plaats daarvan voor meerdere, dimbare lampen die wat minder licht geven. Wat je ook kan doen, is een paar kaarsen plaatsen voor een unieke sfeer. Ook de geur is bepalend voor de sfeer in jouw badkamer. Plaats een paar geurkaarsjes, geurstokjes of bruisballen en geniet blijvend van een aangename geur in de badkamer. En last but not least, zorg voor een nette badkamer. Want enkel in een opgeruimde badkamer kan je echt volledig tot rust komen.

Bekijk onze complete badkamers

Bescherm jezelf en je familie met een veilige badkamer

Een ongelukje kan overal gebeuren, óók in de badkamer. Maar dat betekent niet dat je zelf geen maatregelen kan nemen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Softclose lades om te vermijden dat jij (of iemand anders van het gezin) met je vingers tussen de lades blijft zitten, een kraan met een koele behuizing of een veiligheidsmat voor het bad of voor de douche zijn slechts enkele voorbeelden van het veilig inrichten van je complete badkamer.

Denk aan het onderhoudsgemak van de complete badkamer

Wanneer je je sanitair koopt, is het aan te raden om aandacht te besteden aan onderhoudsvriendelijke artikelen. Ga voor een krasbestendige kraan, plaats een douchewand met antikalk behandeling of ga voor meubilair met een vuil afstotend design.

Stem je wensen af op je budget

Je mag nog zoveel wensen hebben voor jouw nieuw sanitair, als ze niet binnen jouw budget passen, sta je helemaal nergens. Ga je de indeling van jouw badkamer helemaal veranderen? Houd er dan rekening mee dat er mogelijk bijkomende leidingen en stopcontacten moeten worden voorzien. Wil jij graag een vrijstaand bad in het midden van jouw badkamer, dacht je aan een grote regendouche of spreekt een gesloten douchecabine jou aan? Zet jouw “must-haves” voorop en maak een raming van wat jouw nieuwe complete badkamer je gaat kosten.

Wil je nog leuke badkamerideeën op doen? Neem dan eens een kijkje tussen onze complete badkamer voorbeeld opstellingen. We presenteren hier diverse stijlen badkamers zodat je de nodige inspiratie kunt op doen.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: