Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Tips bij het verven van de badkamer

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Het verven van de badkamer staat bij veel mensen op de to-do list als het aankomt op het verbouwen of het renoveren van de ruimte. Je zorgt met een nieuw kleurtje op de muur meteen voor een fris en modern resultaat en de kleur past ook nog eens perfect bij de stijl die je op dit moment in geachten hebt. En ook al lijkt dit een erg makkelijk klusje om uit te voeren, er zijn altijd wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Wil je daar net even wat meer over weten en ben je benieuwd hoe je deze klus nu het besta aan kunt pakken? We hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan deze klus bij jou in huis.

Bekijk onze complete badkamers

Verven van de badkamer: zorg  dat het oppervlak goed is gereinigd

Een van de beste tips die je toe kunt passen in huis, is dat je de muren en het plafond van tevoren goed schoon gaat maken. Hierdoor weet je zeker dat de verf egaal gaat hechten aan het oppervlak en dat je dus zorgt voor een perfect resultaat zonder vegen of strepen, na het verven van de badkamer. Ook is het slim om het oppervlak vrij van vetten te maken, zodat je zeker weet dat de verf mooi aangebracht kan worden.

verven-van-de-badkamer

Kies voor een kleur verf die bestand is tegen vocht

Het is daarnaast ook altijd raadzaam om na te gaan of de verf bestand is tegen vocht. Dit omdat er natuurlijk snel een verneveling in de ruimte ontstaat als je in warm water aan het badderen bent of warm gaat douchen. Door te schilderen met verf die bestand is tegen vocht, weet je ook nog eens zeker dat schimmel geen schijn van kans maakt. En dat is natuurlijk wel erg goed om te weten. 

Plak details zoals de tegels, het sanitair en het meubilair af voordat je gaat verven

Daarnaast zijn er nog een aantal andere tips die zeker het overwegen waard zijn voor een perfect totaalplaatje. Plak details zoals de tegels, het sanitair en het meubilair af voordat je gaat verven van de badkamer. Dit scheelt je een hoop schoonmaakwerk en je voorkomt dat je er achteraf achter gaat komen dat je badkamer onder de vlekken verf zit. En dat is immers hetgeen dat je het liefste wilt voorkomen, toch?

badkamer-schilderen

Zorg er altijd voor dat je gaat schilderen met verf van een hoge kwaliteit voor een optimaal resultaat 

Nu je net even wat beter op moet letten bij het verven van de badkamer, is het tijd om ook even naar het materieel te kijken dat je gaat gebruiken tijdens deze klus. Zorg er altijd voor dat je gaat schilderen met verf van een hoge kwaliteit voor een optimaal resultaat. De meeste verfwinkels kunnen je daar alles over vertellen en het personeel weet als geen ander wat de beste producten voor jouw project zijn.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: