Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Schimmel in badkamer verwijderen? 3 tips

Geschreven door Sanitairpakket

3 minuten leestijd

Het is vervelend, slecht voor je gezondheid en gaat zeker niet vanzelf weg: schimmel in badkamer. Gelukkig heeft Sanitairpakket de oplossing voor al jouw problemen rondom badkamerschimmel. Zelfs voor de schadelijke zwarte of roze schimmel in je badkamer hebben wij de oplossing in huis. Hieronder lees je drie tips waarmee je zelf aan de slag kunt om de schimmel uit je badkamer te verwijderen. 

Eerst vertellen we je graag hoe jij aan schimmel komt en wat je kunt doen om het te voorkomen. Vaak ligt de oorzaak van schimmel in de badkamer bij gebrekkige ventilatie. Kan vocht de badkamer niet makkelijk verlaten? Dan kan er al snel en eenvoudig een schimmel ontstaan. Zorg daarom voor goede ventilatie in je badkamer. Heb jij bijvoorbeeld ramen die open en dicht kunnen? Zet ze wat vaker open wanneer je in bad zit of nadat je gedoucht hebt. Zo trekt het vocht snel weg en voorkom je schimmel op een eenvoudige manier.

Bekijk onze complete badkamers

Tip 1: Schimmel in badkamer verwijderen met soda

Onze eerste tip is er eentje die je waarschijnlijk zelf ook wel kunt bedenken. Soda is namelijk de oplossing voor veel verschillende problemen. Wil jij de schimmel in je badkamer te lijf gaan met soda? Dan raden wij je aan om 6 gram soda op te lossen in 1 liter heet water. Giet dit mengsel op de plekken waar de schimmel zit en je kunt beginnen met schrobben. Daarvoor raden wij aan om een stevige borstel of spons te gebruiken. Sommige schimmels kunnen namelijk erg hardnekkig zijn. Zorg dat ook de laatste beetjes schimmel weggepoetst worden.

schimmel-in-badkamer

Lees ook: 5 Tips: Badkamer schoonmaken

Tip 2: Gebruik azijn om de schimmel te verwijderen

Ook een typisch middel om te gebruiken tegen schimmel of andere ongewenste viezigheden. Met azijn kun je erg veel en dus ook schimmels uit je badkamer verwijderen. In dit geval raden wij je aan om witte azijn te gebruiken. Breng de azijn puur aan op de schimmel met een spons of doekje. Wanneer je de plekjes goed hebt ingesmeerd, mag je de azijn even laten inwerken. Was het oppervlak na de behandeling goed af, anders sta je de komende twee weken te douchen in azijnlucht.

Tip 3: Verdund bleekwater 

Onze laatste maar net zo effectieve tip: gebruik verdund bleekwater om schimmel in de badkamer aan te pakken. Hier raden we je aan om een mengsel te maken van 25 milliliter bleekwater en 1 liter water. Gebruik wederom een spons om de schimmelplekken te deppen. Zorg ervoor dat je veel verdund bleekwater gebruikt zodat de schimmel flink aangepakt worden. Let er wel op dat je geen schade toebrengt aan de tegels, het plafond of de grond van je badkamer. 

Schimmel in badkamer voorkomen?

Het is erg vervelend wanneer schimmel in de badkamer vaker voorkomt. Heb je last van zwarte of roze schimmel in badkamer? Dan is dit ook nog eens schadelijk voor je gezondheid. Het is in dat geval verstandig om na te denken over preventieve oplossingen. Zoals we eerder al aangaven is goede ventilatie belangrijk voor je badkamer. Maar wie weet ben je wel toe aan een geheel nieuwe complete badkamer. In dat geval ben je bij Sanitairpakket aan het juiste adres. Bekijk vooral onze website en doe badkamer ideeën op, misschien zit er wel een nieuwe badkamer voor jou tussen.

Schimmels in badkamer

Lees meer over onze werkwijze of neem contact met ons op wanneer je vragen hebt. Veel succes gewenst met het bestrijden van de schimmels in je badkamer. Heb jij last van kalk in je badkamer? Ook daarvoor hebben wij de oplossing! Lees hier onze blog over kalk in de badkamer.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: