Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Nieuwe badkamer inclusief montage

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Of je nu met een aannemer werkt of het zelf doet, onze stapsgewijze handleiding voor het plannen, laten ontwerpen en bouwen van jouw nieuwe badkamer inclusief montage bespaart je tijd, geld en gedoe.

Functie en duur van gebruik

Het allereerste dat je moet doen bij het plannen van een nieuw badkamerontwerp, is duidelijk bedenken voor wie het is en hoe lang je hem waarschijnlijk zal gebruiken. Lig je lang in bad of maar kort? Als het een badkamer voor de kinderen is, hoe oud zijn ze dan? Is het een badkamer voor je schoonfamilie of is het gekoppeld aan een multifunctionele logeerkamer?

Planning van een nieuwe badkamer inclusief montage

Zelfs een kleine badkamer kan veel langer nodig hebben om te renoveren dan je misschien op het eerste gezicht denkt. Echter, een beetje plannen en ontwerpbeslissingen nemen voordat je een tegel laat plaatsen, zal je waarschijnlijk tijd en geld besparen. Om nog maar te zwijgen over een heleboel gedoe. Kortom, een nieuwe badkamer inclusief montage vereist een goede planning.

luxe doucheruimte

Indeling van een nieuwe badkamer inclusief montage

Beslissen over de indeling van je badkamer is iets moeilijker als je een nieuw huis bouwt, want zo ongeveer alles is mogelijk. Als je een badkamer verbouwt, vind je de algemene indeling van de badkamer – toilet, gootsteen en douche of bad – dan leuk? Dit is ook het moment om na te denken over de douche, het bad of beide, bijvoorbeeld enkele of dubbele wastafels? Waar ga je het toilet neerzetten.

Design van je nieuwe badkamer inclusief montage

Laat je badkamer designen door een team van ontwerpers voor de beste prijs. Zoals ze zeggen, alles zit hem in de details. Speciale designelementen zoals ingebouwde hoekjes in de douche of boven het bad om toiletartikelen op te bergen, een spiegel in de douche om te scheren, een krukje bij de spiegel om cosmetica aan te brengen, een bankje in de douche, een kleine ingebouwde boekenkast naast het toilet, of zelfs een koffiezetapparaat om je ’s ochtends op weg te helpen, verhogen allemaal de flexibiliteit en functionaliteit.

Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden op een ander vlak: technische items, zoals bijvoorbeeld handige digitale douchebedieningen, luidsprekersystemen, handdoekverwarmers en elektronische toiletbrillen in bidetstijl brengen je badkamer naar de 21e eeuw. In principe kan alles voor jou worden ontworpen precies zoals je wilt. Een team van ontwerpers kan al jouw wensen in kaart brengen en laten terugkomen in het design van je badkamer.

fouten bij het kopen van een badkamer

Verwarmde badkamervloer

Een verwarmde badkamervloer is een geweldige aanwinst, zelfs als je niet in een sneeuwklimaat leeft. Als je stralingsverwarming in je badkamer wilt, is de tijd om te beslissen aan het begin van het project. Er zijn twee manieren om een ​​badkamervloer te verwarmen: met elektriciteit of met warm water. De eerste werkt dmv elektrische stroom op een verwarmingselement aan te brengen; dit laatste vereist dat er leidingen worden geïnstalleerd die over de lengte van de badkamer heen en weer lopen. Een elektrisch verwarmde vloer is gemakkelijker te installeren als je aan het verbouwen bent, maar kost over het algemeen wat meer op de lange termijn omdat elektriciteit meer kost dan warm water.

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk meer dan 60 complete ontwerpideeën voor je nieuwe badkamer.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: