Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Natuursteen tegels in de badkamer

Geschreven door Sanitairpakket

3 minuten leestijd

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor natuursteen tegels in hun badkamer. De natuurlijke en luxueuze uitstraling van deze tegels zorgt dat je badkamer eruit gaat zien als een echte wellnessruimte. In deze blog lees je welke mogelijkheden er allemaal zijn op dit gebied.

Bekijk onze complete badkamers

Wat is natuursteen?

Zoals de naam al zegt, komt natuursteen rechtstreeks uit de natuur. In wezen is het een stukje aardkorst dat door allerlei processen gevormd is tot steen. Daardoor kunnen bepaalde gesteenten miljoenen jaren oud zijn. Natuursteen wordt gewonnen in een groeve, waar grote stukken steen worden uitgehakt. Daarna worden deze verwerkt tot bijvoorbeeld tegels of aanrechtbladen. Er zijn verschillende soorten natuursteen te vinden over de hele wereld. Bekende soorten zijn: marmer, graniet, kalksteen en leisteen.

Natuursteen tegels in de badkamer

Er zijn verschillende plekken in de badkamer die je kunt gebruiken om natuursteen aan te (laten) brengen. De badkamervloer is bijzonder geschikt, om natuursteen te plaatsen. Deze wordt meestal niet intens nat, waardoor je een ruimere keuze hebt in steensoorten. Denk er wel om dat je niet al te glad gesteente uitkiest, want dat kan tot ongelukken leiden.

Een andere optie voor natuursteen in badkamers is de wand. Hier kun je wel kiezen voor gladde oppervlakken. Daarnaast is er een grote keuze in allerlei vormen. Denk, naast tegels, bijvoorbeeld eens aan allerlei mozaïekvormen of steenstrips. Tegenwoordig is het erg populair om de complete badkamerwand met grote, op maat gezaagde, platen te bedekken.

Ten slotte is het prettig om te kiezen voor sanitair van natuursteen. Erg trendy en zeer populair zijn op dit moment de waskommen van natuursteen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een compleet badkamertablet met bijvoorbeeld twee wasbakken. Ook bij deze optie heb je de keuze uit verschillende natuursteensoorten.

natuursteen-in-de-badkamer

Kleuren en uitvoeringen natuursteen tegels

Wat betreft de kleuren en uitvoeringen is er een enorme keuze voor natuursteen badkamers. Realiseer je wel dat veel natuursteensoorten in de natuur zijn gevormd en dat geen enkele tegel hetzelfde is qua uitvoering. Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn als het gaat om kleur en uitvoeringen.

  • Terrazzo. Bij terrazzo worden korrels van natuursteen gemengd met cement. Deze steensoort heeft een mooie Italiaanse uitstraling. Terrazzo is keihard en gemakkelijk schoon te maken.
    Grijs. Veel mensen kiezen voor grijze tegels, omdat dit een robuuste uitstraling geeft. Daarnaast is het een neutrale kleur, waardoor dergelijke badkamers tijdloos zijn. Je maakt de uitstraling compleet met accessoires in trendy kleuren als rood, groen of blauw
  • Warme kleuren. Het is altijd prettig dat je badkamer een warme uitstraling heeft. Dit geeft direct een extra sfeer. In dit geval kies je voor aardetinten.
    Belgisch hardsteen. Deze steensoort is grijsblauw en heeft eveneens een robuuste uitstraling. Je kunt Belgisch hardsteen heel goed combineren met hout of roestvrij staal.
  • Leisteen. Deze steensoort is vrij ruw aan de oppervlakte en daarom zeer geschikt als vloer in badkamers. Je moet leisteen wel regelmatig impregneren, zodat het zijn eigenschappen behoudt.

badkamer-natuursteen

Onderhoud

Om extra lang van je natuursteen tegels of sanitair te kunnen genieten, is onderhoud wel nodig. Direct na de plaatsing is het belangrijk om de complete badkamer te impregneren. Hierdoor heb je geen last van olie of water dat in de steen trekt. Hier zijn speciale impregneermiddelen voor in de handel. Iedere steensoort vraagt een ander middel. Je kunt het beste bij een vakman vragen welk middel voor jouw badkamer het meest geschikt is.

Schoonmaak

Het is belangrijk bij het schoonmaken van de badkamer dat je geen chemische of zure schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen de stenen aantasten, waardoor er vlekken ontstaan die je niet meer weg krijgt. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen in de handel voor natuursteen.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: