Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Kosten nieuwe badkamer: een prijsoverzicht

Geschreven door Sanitairpakket

4 minuten leestijd

Droom jij van een prachtige nieuwe badkamer? Dan ben je vast benieuwd naar wat de kosten zijn. Zo is het makkelijker om in te schatten wat er allemaal mogelijk is. Alles wat je moet weten over de kosten nieuwe badkamer ontdek je in dit artikel. Neem het door zodat je goed voorbereid bent!

Gemiddelde kosten nieuwe badkamer

De gemiddelde kosten nieuwe badkamer inclusief montage liggen tussen de 6.000 en 17.000 euro. Deze prijzen zijn gebaseerd op een badkamer met een afmeting van negen vierkante meter. Als je badkamer groter is, liggen de kosten nieuwe badkamer uiteraard een stukje hoger. Er zijn bovendien nog enkele andere factoren die de kostprijs beïnvloeden.

Wat zijn de kosten badkamer per klus?

Om een beter idee te krijgen van de kosten van een nieuwe badkamer, dien je te weten wat je betaalt voor de verschillende klusjes. Zo kan je de prijzen van de klusjes die je allemaal wilt laten uitvoeren bij elkaar optellen en kom je uit bij de totale kosten nieuwe badkamer. Hieronder geven we je een overzichtstabel van de kosten per klus in de nieuwe badkamer inclusief montage en materialen.

Kosten badkamer per klusje

 • Kosten badkamer slopen: tussen de 600 en 800 euro
 • Ligblad plaatsen: 850 tot 2.800 euro
 • Douche installeren: tussen de 600 en 1.900 euro
 • Waterleidingen en riolering aanbrengen: rond de 750 euro
 • Toilet monteren: 450 tot 900 euro
 • Spa bad plaatsen: 2.700 tot 6.700 euro
 • Wastafel installeren: tussen de 400 en 800 euro
 • Kraan plaatsen: tussen de 150 en 450 euro
 • Elektra plaatsen: rond de 500 euro
 • Betegelen muren: tussen de 1.200 en 2.000 (complete hoogte) euro
 • Vloer leggen: 800 tot 1.800 euro
 • Vloerverwarming voorzien: tussen de 755 en 1.155 euro

Prijsbepalende factoren badkamer kosten

De kosten van een nieuwe badkamer hangen is dus sterk af van wat je allemaal laat plaatsen en doen. Maar er zijn nog een aantal andere belangrijk prijsbepalende factoren. We overlopen ze voor je.

De beschikbare ruimte

Het spreekt voor zich dat de kosten voor een kleine complete badkamer plaatsen lager liggen dan deze van een grote badkamer. Er is in dat geval namelijk minder werk en materiaal nodig. Als je graag een badkamer op maat wilt, zal je ook meer betalen. Dat is in sommige gevallen nodig. Bijvoorbeeld wanneer je badkamer schuine muren heeft.

Sanitaire toestellen

Hoe meer sanitaire toestellen je plaatst, hoe meer je badkamer zal kosten. Denk daarom goed na over wat er voor jou echt nodig is. Als je het niet goed weet, kan je altijd raad vragen aan onze experts!

Kosten nieuwe badkamer: luxe of niet?

Een luxueuze badkamer ziet er erg mooi uit, maar je betaalt er uiteraard meer voor. Dingen zoals een whirlpool bad, een mooie kurken vloer, een extra grote regendouche, daar hangen bepaalde extra kosten aan vast. Als jij een budgetvriendelijke badkamer wilt met enkel de goedkoopste materialen, kost het je enkele duizenden euro’s minder.

Onthoud wel dat het vaak interessant is om te investeren in materialen die wat duurzamer zijn, omdat ze je na verloop van tijd vaak goedkoper uitkomen. Iets om te overwegen! Om je een idee te geven van de prijsverschillen: voor een basic badkamer betaal je gemiddeld tussen de 3.500 en 7.000 euro inclusief btw en plaatsing. Een gemiddelde badkamer kost je doorgaans tussen de 7.500 en 12.500 euro en voor een luxueuze badkamer betaal je tussen de 12.500 en 25.000 euro.

Nieuwe badkamer plaatsen of renoveren?

Als jij al een badkamer staan hebt, kan je er ook voor kiezen om je badkamer te renoveren. Dat is een budgetvriendelijker alternatief. Dit is echter niet altijd een mogelijkheid. Er kan voor badkamerrenovatie gekozen worden indien de badkamer nog voor en groot deel goed is. Als je bijvoorbeeld enkel de tegels, badkamermeubels, douche of vloer wilt veranderen. Wil je een compleet nieuwe look? Dan is het aangeraden om een nieuwe badkamer te plaatsen.

Badkamer inspiratie: enkele leuke tips

Nu dat je weet wat meer weet van de kosten van een nieuwe badkamer, moet je nog bepalen hoe je badkamer eruit komt te zien. Om jou te helpen de badkamer van je dromen te creëren, geven wij je enkele nuttige badkamer inspiratie tips!

kosten-nieuwe-badkamer

Tip 1: Kies voor lichte kleuren

Een donkere badkamer kan in sommige gevallen charmant zijn, maar meestal kies je beter voor lichte en neutrale kleuren. De meeste badkamers zijn namelijk niet zo groot en met donkere kleuren laat je de ruimte er nog kleiner uitzien. Bovendien zorgen lichte kleuren ervoor dat je beter tot rust komt. En dat is toch wel de bedoeling van deze kamer! Wil je nog meer ruimte creëren? Voorzie dan één of meerdere (grote) spiegels.

Tip 2: De juiste verlichting is belangrijk

Badkamerverlichting kiezen is een grote klus, want het is belangrijk dat je dit zorgvuldig doet. De juiste verlichting zorgt namelijk voor een aangename sfeer, waardoor je beter tot rust komt. In een badkamer is er zowel sfeerverlichting als basisverlichting en functionele verlichting nodig. Zorg er dus voor dat dit allemaal aanwezig is. Probeer ook zoveel mogelijk daglicht in de ruimte te brengen.

Tip 3: Maak slim gebruik van de ruimte

Kosten nieuwe badkamer laag houden? Maak slim gebruik van je ruimte. Deze tip is voornamelijk belangrijk bij een kleine badkamer. Gebruik zoveel mogelijk hoekjes en wanden om kastjes en plankjes op te bevestigen zodat je de meeste spulletjes kwijt kan zonder dat het wanordelijk lijkt. Ook het uitkiezen van meubels kan je slim. Zo is het mogelijk om voor zwevende badkamermeubels te kiezen die optisch niet veel ruimte in beslag nemen.

Tip 4: Kies een stijl die bij je past

Er zijn verschillende interieurstijlen die je kan kiezen. Houd je van gezelligheid? Dan is een warme landelijke badkamer beslist iets voor jou. In dit soort badkamer wordt er gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, waaronder hout en natuursteen. Mag het van jou een tikkeltje stoerder zijn? Dan is de industriële stijl beter. Deze stijl combineert een strakke uitstraling met warmte. Ook hierbij wordt er gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Een moderne badkamer is de meest strakke optie en tegenwoordig ook ontzettend populair.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
 • gratis advies en offerte op maat
 • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: