Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

5 tips: Kleuren gebruiken in de badkamer

Geschreven door Sanitairpakket

3 minuten leestijd

Kleur ideeën voor de badkamer zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het plannen van een complete badkamerinrichting, maar het zou zeker niet een bijzaak moeten zijn. Het complete badkamer kleurenschema is essentieel voor het creëren van de uitstraling, het gevoel en het design dat je in je badkamer of doucheruimte wilt weergeven. En je kunt alles, van tegels tot sanitair en accessoires, gebruiken om een unieke look te creëren.

Door bijvoorbeeld een mooie en heldere tint aan je badkamer toe te voegen, fleur je het hele gezin op en breng je deze functionele ruimte in lijn met de rest van je inrichting. Het goede nieuws is dat er zoveel badkamer ideeën en kleuren zijn om uit te kiezen. We laten je zien hoe je een badkamer met kleur ideeën een opfrisbeurt kunt geven. Hetzij met gedurfde wandbekledingen, levendig sanitair, heldere vloeren en schitterende accessoires.

Bekijk onze complete badkamers

1. Doordrenk de ruimte met kleur

Het is altijd leuk altijd aan om avontuurlijk te zijn als het gaat om kleur in badkamers en als secundaire ruimtes zijn ze een geweldige plek om te experimenteren. De ‘kleurrijke’ trend is een briljante en gedurfde techniek die een kleinere ruimte echt kan verbeteren. Je kunt kiezen voor een combinatie van mosterd en roze in een familie badkamer omdat het geschikt is voor een kinderruimte zonder te ‘schattig’ te zijn voor de volwassenen die er ook gebruik van zullen maken.

2. Geef het een speels karakter

Je kunt op vakkundige wijze kleuren en patronen met elkaar verwerken, door het oppakken van een kleurtint in het behang op de lambrisering en het houtwerk. Dit is een mooie manier om een extra decoratie-element in een schema te introduceren. Om praktische redenen kan een lambrisering ook extra weerstand bieden tegen dagelijkse slijtage zonder de imponerende kracht van het behang in een badkamer af te zwakken.

3. Gebruik het kleurenwiel om een rustgevende badkamer te creëren

Het combineren van kleuren in badkamers kan lastig zijn omdat de ruimte vaak beperkt is en kleur botsingen al snel worden benadrukt. Maak gebruik van het kleurenwiel om dingen gemakkelijker te maken. Het wiel laat je in een oogopslag zien hoe kleuren zich visueel tot elkaar verhouden en wordt al generaties lang gebruikt in design.

Tegenovergestelde kleuren – bijvoorbeeld rood en groen – zijn complementair, terwijl kleuren die naast elkaar staan – zoals groen en blauw – in elkaar overvloeien. Speel hiermee totdat je de perfecte combinatie vindt.

kleurgebruik-badkamer

4. Hou het neutraal voor een eenvoudig kleurenschema

Neutrale badkamers zijn niet voor niets klassiekers. Ze zorgen ervoor dat kleuren een gevoel van complete rust en sereniteit oproepen. Maar ze moeten wel doorbroken worden; dat kan door twee verschillende neutralen met elkaar te mengen. Ga voor een donkerdere tint – grijs en wit, of beige en bruin.

Dit is ook een geweldige manier om je badkamer klaar te maken voor de toekomst, want dubbele neutralen gaan niet echt uit de mode. Voor een evenwichtige look schilder je tweederde van de kamer in de lichte neutrale tint en het resterende derde deel in de donkere.

5. Donkere kleuren

Badkamers worden traditioneel gezien als witte luchtige ruimtes, maar wees niet bang om een beetje donkerder te gaan met badkamer kleur ideeën. Een donkere kleur, zoals houtskool of indigo, kan een badkamer echt laten knallen, vooral wanneer deze wordt gebruikt in schril contrast met heldere, lichtere afwerkingen. Matzwarte armaturen worden steeds populairder, velen van ons kiezen tegenwoordig voor zwarte en antraciete douches, kranen en armaturen.

Door een andere tint toe te voegen aan een donker kleurenschema – een heldere groene kleur bijvoorbeeld – creëer je een moderne, eigentijdse look.

Wat zijn de badkamertrends voor 2022?

Badkamertrends in 2022 zijn onder meer modernistische eenheden en gedurfde patronen, die in deze ruimte net zo veel opzien baren als in elke andere ruimte in huis – dus zorg ervoor dat die van je hem niet verwaarloosd.

Badkamers moeten zowel rustgevende als utilitaire ruimtes zijn, en een goed doordacht decoratief kleurenschema zal zowel praktische als esthetische elementen weerspiegelen.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: