Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

5 Tips: Kalk in de badkamer? Hoe verwijder je dit?

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Kalk in de badkamer dat zich gaat ophopen, dit is het laatste waar je op zit te wachten in deze ruimte. Of je nu kranen en een doucheset in het zwart, rvs of een andere kleur hebt, een complete badkamer die vrij is van kalk, ziet er in alle gevallen net even wat beter uit. Maar hoe verwijder je nu die hardnekkige kalk in de badkamer? Je kunt behoorlijk wat tijd en energie besparen door de onderstaande tip toe te passen in je schoonmaakroutine.

Bekijk onze complete badkamers

1. Gebruik altijd heet water voor het verwijderen van kalk in de badkamer

Misschien denk je er niet altijd over na, maar het is altijd raadzaam om heet water te gebruiken tijdens de schoonmaak. Dit omdat kalk van nature de eigenschap heeft zich te hechten aan oppervlaktes zodra er verwarring in het spel is. Tip! Kies er eens voor om de douchekop helemaal op en te draaien. In dat geval zie je dat, onder een straal van zestig graden, het verwijderen van de kalk al erg snel kan gaan.

kalk-in-de-badkamer

2. Kalkaanslag kun je verwijderen in de badkamer met cola

Wist je dat cola een uiterst effectief middel is om kalkaanslag aan te pakken? Dit is vooral een erg fijne uitkomst bij de platte delen van de douchecabine. Zorg er tijdens het schoonmaken voor dat je een laagje cola giet over de meest vieze plekken. Na een halfuurtje wachten spoel je de kalkaanslag erg makkelijk weg met warm water.

3. Maak gebruik van schoonmaakazijn

Professionele schoonmaker zweren erbij. Het gebruik van schoonmaakazijn leent zich perfect op verschillende soorten schoonmaakwerk. Ook als je woonachtig bent in een regio met hard water, is het zeker geen overbodige luxe om een flesje schoonmaakazijn in de kast te zetten. Zorg ervoor dat je een plantenspuit vult met kokend water en meng daar een deel azijn door. Vervolgens spuit je dit mengseltje erg makkelijk over de kalkvlekken. Wacht een kwartier en neem de vlekken af met een doekje en een sopje. Het verwijderen van de aanslag gaat daardoor binnen een mum van tijd! 

4. Eenvoudig en snel kalk in de badkamer verwijderen door middel van een kalkverwijderaar

Natuurlijk bestaat er ook een kalkverwijderaar. De naam zegt het eigenlijk al, het product verwijdert kalk in de badkamer eenvoudig en snel. Het product is te verkrijgen binnen verschillende budgetten. Let er wel op dat hoe hoger de prijs is, des te beter de werking meestal is. Dit omdat de werking vele malen krachtiger is naarmate de prijs oploopt van het product.

5. Het laatste redmiddel is het schoonmaken met dikke bleek

Als het lijkt alsof de kalkaanslag weer naar week erger begint te worden en bovenstaande tips niet tot nauwelijks werken, kun je er altijd nog voor kiezen om schoon te gaan maken met dikke bleek. Zorg ervoor dat je het product giet op een spons of een doek en laat dit vervolgens een aantal minuten inwerken. Vervolgens poets je de vlekken weg met een oude tandenborstel.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: