Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Inspiratie voor badkamer behang

Geschreven door Sanitairpakket

3 minuten leestijd

Waar het vroeger een no-go was, is badkamer behang tegenwoordig helemaal in de mode. Door nieuwe technieken is behang voor je badkamer zowel mooi als praktisch. Zo hoef je niet meer bang te zijn dat het behang na een tijdje loslaat. Ook zijn vieze vlekken en lelijke schilfers verleden tijd. Dankzij de ontwikkeling van waterafstotend behang is het perfect mogelijk om je badkamermuren te behangen. Twijfel je toch nog aan wat je met de muren van je badkamer wil doen? Of ben je op zoek naar wat inspiratie op het gebied van badkamer behang? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Wij inspireren je zodat jij de juiste keuze kunt maken voor je nieuwe badkamer.

Bekijk onze complete badkamers

Waarom behang voor badkamer een uitstekend idee is

Allereerst maakt dit het keuzeaanbod voor jouw nieuwe badkamer vele malen groter. Er zijn ontzettend veel ontwerpen waaruit je kunt kiezen. Kijk eens rond bij de bekende behangmerken, veel merken hebben tegenwoordig een eigen collectie met behang voor badkamers. Daarnaast zal het behang dé aandachtstrekker van je badkamer worden. Witte, grijze of zwarte tegels zorgen er toch al snel voor dat je een kille of donkere ruimte krijgt. Een of meerdere muren behangen kan ervoor zorgen dat je een frisse doch gezellige ruimte creëert. Ook het praktische aspect is een voordeel vergeleken met bijvoorbeeld tegels. Zo is behangen veel minder werk en meestal ook nog goedkoper dan het laten betegelen van je badkamer.

groene tegels

Vinyl behang badkamer: wat zijn de voordelen?

Een groot deel van de behangsoorten zijn niet waterdicht of -afstotend, daarom is het belangrijk om goed te kijken wat voor soort behang je neemt. Vinyl behang is wel bestand tegen water en is dus ideaal voor in de badkamer. Meestal bestaat dit behang uit een toplaag van vinyl (een soort kunststof) en een onderlaag van papier of textiel.

Een groot voordeel van vinyl behang in de badkamer is dat dit behang eenvoudig te reinigen is. Wanneer er spetters op het behang komen, drogen deze snel en mooi op. En doordat vocht en condens niet bij de lijm kan komen, zal het behang nooit loskomen van de muur. Tenslotte is vinyl behang erg sterk, hierdoor hoef je niet bang te zijn dat er scheurtjes in het behang ontstaan. Kortom is vinyl ideaal voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Let wel op, er bestaan meerdere soorten vinyl behang. Zo bestaat er, naast het hierboven beschreven vlakke vinyl behang, ook schuim vinyl. Dit laatstgenoemde behangsoort beschermd niet zo goed tegen vuil en vocht, deze kun je dus beter vermijden. Ook moet je ervoor zorgen dat je muur egaal en vrij van vocht is voordat je het behang aan wil brengen. Vinyl is namelijk wat zwaarder en dus moeilijker aan te brengen dan normaal behangpapier.

badkamers-hengelo

Doe inspiratie op voor jouw badkamer behang

Sluit je ogen en visualiseer jezelf maar eens in een warm bad in een heerlijke rustgevende design badkamer. Ga je voor een lichte badkamer? Zoek dan eens naar crème- en beigekleurige behangsoorten. Wil jij liever een wat donkere badkamer? Dan zijn antraciet, bosgroen en royaal blauw dé kleuren die jouw badkamer afmaken. Ook qua patroon kun je alle kanten op, zo kun je bijvoorbeeld gaan voor bloesem of bloemetjes. Dit zal een verfrissend effect geven in je badkamer. Houd jij wel van wat aparts? Dan kun je kiezen voor retroaccenten in je badkamer. Naast dat retro helemaal in is, misstaat het ook niet in de wat meer landelijke badkamers.

Ben je er nog niet uit? Of wil je nog wat meer inspiratie voor badkamer behang? Kijk vooral verder op onze website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder, ook op het gebied van badkamer inspiratie kun je bij ons terecht.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: