Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Volledig ingerichte badkamer samenstellen – waar moet ik op letten?

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Samenstellen van een ingerichte badkamer

Houd je van een strak afgewerkt interieur en optimaal comfort? Dan is een zelf ingerichte badkamer, die door jezelf volledig is samengesteld, een absolute must. Een badkamer samenstellen en ontwerpen lijkt echter gemakkelijker dan het is. Er komt namelijk nogal wat bij het ontwerpen van je eigen badkamer kijken. In dit artikel lees je precies waar je goed op moet letten als je je eigen badkamer wilt gaan samenstellen. Doe er je voordeel mee en geniet straks van een hypermoderne én volledig gepersonaliseerde badkamer waar je heerlijk tot jezelf kunt komen! Onderstaande aandachtspunten zullen later in dit artikel verder toegelicht worden:

  • Uniek en eigen ontwerp
  • Grotere badkamer of juist niet?
  • Kleuren en verlichting
  • Gietvloer of tegels?

Maak een eigen ontwerp en indeling

Het belangrijkste startpunt bij het zelf ontwerpen van een nieuwe badkamer, is een schets maken van de gewenste indeling van je badkamer. Beslis in een vroeg stadium of je een douchecabine wilt hebben, een inloopdouche of afgesloten douchecabine, of wellicht een bad, jacuzzi of sauna in de badkamer wilt laten plaatsen. Besluit verder of je een toilet in de badkamer wilt hebben, al dan niet hangend of staand, en wat je precies wilt qua badkamer meubilair.

De badkamer vergroten of niet?

Een punt van aandacht bij het samenstellen van een nieuwe badkamer is ook de oppervlakte. Veel mensen benutten een badkamer verbouwing om de ruimte groter te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een stuk van een aangrenzende kast of slaapkamer bij de huidige badkamer te betrekken. Een optie is ook om een nieuwe, grotere ruimte te gebruiken voor je badkamer. Maar het nadeel hiervan is dat je dan het complete leidingwerk en de elektra moet aanpassen, wat veel extra kosten met zich meebrengt.

Badkamer helemaal samenstellen

 

Denk goed na over de kleuren & het type verlichting

De kleursamenstelling van de badkamer is ook een cruciaal aandachtspunt als je een eigen badruimte wilt ontwerpen. Meestal wordt er gekozen voor lichte kleuren, want hierdoor lijkt je badkamer visueel groter. Let verder op de verlichting. Zorg voor voldoende verlichting. Naast een basisverlichting aan het plafond is het aan te raden om verlichting boven de badkamer spiegel te plaatsen. Heb je een bad of douchecabine? Dan is het ook mooi om de randen met van de douchecabine of je bad met veilige led-strips te verlichten. Let hierbij op de sfeerbepalende effecten van licht. Rood en roze zorgen bijvoorbeeld voor een intieme, romantische en gezellige atmosfeer. Geel, wit en blauw hebben een meer moderne en strakke uitstraling.

De vloer van de badkamer: een gietvloer of tegels?

Tegenwoordig zijn er twee populaire soorten vloeren die in nieuwe badkamers gebruikt worden, namelijk grote tegels en gietvloeren. Beide soorten vloeren hebben hun eigen voordelen en nadelen. Zo zijn tegels sfeervol en verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en stijlen. Tegels met grotere voegen is geen slimme keuze, omdat er dan vuil, vet en smerigheid tussen de naden kan komen te zitten. Bij een strakke gietvloer heb je hier geen last van en kun je je douche een stuk gemakkelijker schoon en fris houden. Daarbij is het prettig dat je gietvloeren snel en voordelig kunt leggen en in allerlei kleuren kunt laten afwerken.

Hulp ontvangen bij je badkamer samenstellen?

Vind je het lastig om te bepalen welke badkamer bij jou en je woning past? Plan dan geheel vrijblijvend een afspraak bij één van onze 15 aangesloten showrooms. Onze ontwerpers en badkamer specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: