Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Hoe krijg je een luxe doucheruimte?

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Een gebruiksvriendelijke badkamer is er eentje die je van voldoende luxe en comfort voorziet. En een comfortabel sanitair is pas echt compleet wanneer er een luxe doucheruimte aanwezig is. De vraag luidt echter: “hoe krijg je een luxe doucheruimte?” In onderstaand artikel vind je het antwoord!

Een luxe badkamer zonder bad

Wanneer we het hebben over een luxe badkamer, denken de meesten onder ons onmiddellijk aan een immense badkamer met een grote, elegante badkuip. Gelukkig is het ook perfect mogelijk om met volle teugen te genieten van een optimale wellnesservaring in de douche en is een bad daarvoor niet altijd nodig. Wij geven jou enkele praktische tips voor het creëren van een luxe doucheruimte:

Bekijk complete badkamers

Kies voor sfeervolle accessoires

Dacht je dat je pas echt kunt genieten van je sanitair wanneer jouw doucheruimte aangepast is aan de laatste, peperdure technologische snufjes? Dan heb je het mis! Een complete spa-ervaring hoeft helemaal niet duur te zijn. Een paar mooie, sfeervolle accessoires maken al vlug een wereld van verschil. Plaats kaarsjes in je douche, zorg voor een badkamermat die mooi bij de kleuren van je sanitair past of investeer in een nieuw handdoekrekje. Want luxe zit ‘m vaak in de kleine dingen.

luxe badkamer doucheruimte

Luister muziek onder de douche

Wil jij net dat ietsje meer zonder dat je jouw complete badkamer daarom direct aan een complete make-over hoeft te onderwerpen? Wat dacht je van optimale ontspanning met jouw favoriete deuntjes op de achtergrond? Kies dan voor een douche met een muziekinstallatie. Doe beroep op een badkamerspecialist en laat audiosystemen en speakers in jouw douche installeren. Zo kan je elke dag opnieuw genieten van een heerlijke douche in de aanwezigheid van jouw geliefde muziek.

Ontdek de voordelen van een inloopdouche

De inloopdouche, dé hype van deze tijd. En dat heeft zo z’n redenen. Het maakt niet uit of je voor een relatief goedkoop of voor een eerder prijzig model kiest, een inloopdouche geeft jouw sanitair een complete luxe uitstraling. Dat komt omdat jouw badruimte er met een inloopdouche direct een pak groter uitziet. En dit soort douche brengt nog veel meer onweerstaanbare voordelen met zich mee.

Een inloopdouche is, in tegenstelling tot een gewone douche, niet afhankelijk van standaard afmetingen. Dat betekent dat zo’n doucheruimte beschikbaar is in alle gewenste afmetingen. Er is tenslotte geen douchedeur of -bak nodig. De afwezigheid van de douchedeur en -bak maakt dat een inloopdouche bijzonder onderhoudsvriendelijk is en dus snel en gemakkelijk schoongemaakt kan worden. En heb je al eens stilgestaan bij het feit dat er geen opstap is? Zo wordt het gevaar op ongelukkige valpartijen tot een minimum beperkt. Vooral voor oudere en/of minder mobiele mensen, is een inloopdouche daarom ideaal.

Verwen jezelf met een sunshower

Bruinen terwijl je aan het douchen bent. Klinkt dit te gek voor woorden? Nee hoor, de dag van vandaag maak je jouw sanitair compleet met een zogenaamde sunshower. De sunshower is uitgerust met infrarood lampen die een dubbele functie hebben. Enerzijds zorgen deze lampen ervoor dat jouw lichaam extra vitamine D opneemt en anderzijds hebben ze een spierontspannende werking. Daarnaast biedt een sunshower jou nog tal van andere, aantrekkelijke voordelen:

  • Je spierpijn zal verminderen en na een tijdje zelfs volledig verdwijnen.
  • Je zal minder nek- en rugklachten ervaren.
  • Je geniet van een verbeterde bloedcirculatie.
  • Reumapatiënten zullen na verloop van tijd minder pijn ervaren.

Wil jij ook graag elke dag opnieuw genieten van een luxe doucheruimte die garant staat voor compleet gebruiksgemak? Pas dan één of meerdere van bovenstaande tips toe!

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: