Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Hoe creëer je een retro badkamer?

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Een retro badkamer is vandaag de dag een van de grootte trends die we ons maar kunnen verzinnen. En dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek. Je zorgt me een badkamer in deze stijl altijd voor een erg speelse indeling van de ruimte, maar weet ook perfect de nodige dosis luxe terug te laten komen. Maar hoe kun je deze stijl nu goed bij jou in huis terug laten komen? En waar moet je precies op letten al je deze stijl uit gaat zoeken in een fysieke showroom? Maak je je vooral geen zorgen. Je leest het allemaal hier!

Het design van de tegels bepaalt de retro sfeer in de badkamer

Het design van de tegels bepaalt voor een erg groot deel een retro sfeer in de badkamer. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een metro tegel in een opvallende kleur of juist in een neutrale kleur. De naam van de tegel verklapt het eigenlijk al, deze tegels kennen we van oudsher van het metrostelsel in steden als New York en Parijs. Bij de meest bekende stations worden hier rijkelijke decoraties op aangebracht, in de gangen van het metrostelsel zijn de tegels vooral erg functioneel en hierdoor makkelijk te reinigen. Echter komt deze rechthoekige tegel vandaag de dag misschien wel vaker voor in een gemiddelde badkamer of in een apart toilet.

creëren-retro-badkamer

Wat voor soort sanitair laat je terugkomen bij jou in huis?

Heb je al nagedacht wat voor soort sanitair je graag terug laat komen bij jou in huis? Ook het sanitair bepaalt namelijk voor een erg groot deel die ene geliefde retro stijl. Hierbij kun je denken aan een wastafelmeubel in een natuurlijke houtlook en kranen in een koper kleur of in het goud. Door te kiezen voor een rustige tegel en bijvoorbeeld een douchescherm van glas, zorg je voor een perfecte en rustige balans in de badkamer. Online kun je de nodige dosis inspiratie opdoen en kom je er al snel achter dat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn.

Door te kiezen voor complete badkamers haal je een prachtig totaalplaatje in huis

Door te kiezen voor complete badkamers haal je een prachtig totaalplaatje in huis. Je hoeft je hierdoor geen zorgen te maken of bijvoorbeeld bepaalde tegels goed met elkaar kunnen worden gecombineerd en of het sanitair goed met elkaar in balans is. Uiteraard kan een specialist je hier alle over vertellen.

Badkamer inspiratie doe je het beste in de showroom op

De nodige badkamer inspiratie doe je het beste in de fysieke showroom op. Hier heb je namelijk de keuze uit een breed scala aan voorbeeld badkamers. Hierdoor ga je ongetwijfeld ook erg snel een badkamer in een retro stijl zien. Het maakt niet uit wat de grootte van de ruimte is, voor iedere ruimte leent deze stijl zich erg goed.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: