Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

5 tips: Voorkom veel gemaakte fouten bij het kopen van een badkamer

Geschreven door Sanitairpakket

3 minuten leestijd

De 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een badkamer en hoe je ze voorkomt

Is jouw badkamer echt aan een grondige verbouwing toe? Of heb je net een huis gekocht en moet daar een nieuwe badkamer in? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je koopt tenslotte niet elke week een complete badkamer, dus een foutje is zo gemaakt. Gelukkig zijn de meeste fouten allang door iemand anders gemaakt en daar kan jij van leren. Lees daarom snel verder voor de vijf meest gemaakte fouten bij het kopen van een badkamer en hoe je ze voorkomt:

  • Te krappe inrichting
  • Stijl boven functionaliteit
  • Slecht licht
  • Negeren van bestaande leidingen
  • Verkeerde tegels

Bekijk onze complete badkamers

Fout 1: Te krappe inrichting

Het lijkt zo makkelijk, een complete badkamer inrichten. Maar toch blijkt dat de meeste mensen ruimtes veel te groot inschatten en de meubels en armaturen juist te klein. Het gevolg is te weinig beenruimte bij je toilet, een kastje dat niet goed open kan of een handdoekenrek, waar je vanuit de douche niet bij kunt. De beste manier om dat de voorkomen is meten. Meet de ruimte van de badkamer goed op. Meet ook de meubels en armaturen nauwkeurig en bepaal hoeveel ruimte eromheen je nodig hebt om bijvoorbeeld de deurtjes te openen. Dan begint het passen en meten om tot de beste lay-out te komen.

te-krappe-indeling-badkamer

Fout 2: Stijl boven functionaliteit

Bij het inrichten van je badkamer ben je vooral bezig met wat je mooi vindt. Open ruimtes zijn prachtig, maar waar laat je vervolgens je handdoeken en tandenborstel? Een open douche staat prachtig, maar heb jij zin om elke ochtend na het douchen de complete badkamer te dweilen? Denk dus bij het inrichten van je badkamer dus niet alleen aan waar de wc en de wastafel moeten komen, denk ook praktisch. Zorg voor voldoende opbergruimte en dat de ruimte makkelijk schoon te maken is. Zo voorkom je al een van de vele mogelijke fouten bij het kopen van een badkamer

Fout 3: Slecht licht

Om lekker ontspannen in bad te gaan is zachte verlichting heerlijk. Zo creëer je een ontspannen sfeer en kom je helemaal tot rust. Maar als je ’s ochtends je make-up wilt aanbrengen of je moet je scheren, dan is felle verlichting weer veel handiger. Denk dus niet alleen aan het romantische beeld van de badkamer, maar zorg ook voor goede verlichting, vooral bij de spiegel. Dan kan door een aparte lamp bij de spiegel te hangen of te werken met dimbare spotjes.

slecht-licht-badkamer

Fout 4: Bestaande leidingen negeren

De meeste badkamers hebben al geïnstalleerde waterleidingen en afvoerbuizen. Het is verleidelijk om deze volledig te negeren, zodat je de inrichting helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Maar leidingen omleggen kost veel tijd en geld, als het überhaupt al mogelijk is. Dus hou de plekken voor de leidingen zo veel mogelijk hetzelfde of overleg met de loodgieter over de mogelijkheden om teleurstellingen te voorkomen.

Fout 5: Verkeerde tegels

Glimmende tegels zijn prachtig, maar ook spekglad als ze nat worden. Misschien zijn matzwarte tegels helemaal jouw stijl, maar wist je dat kalkaanslag het beste te zien is op zwart? Als je geen schoonmaakprins of -prinses bent en glijpartijen wil voorkomen, dan moet je dus een andere keuze maken. Misschien minder naar jouw smaak, maar wel veel praktischer in het dagelijks leven.

verkeerde-tegels-badkamer

Wil je eens inspiratie op doen welke tegels wel zouden passen in je badkamer? Lees dat dan in onze blog over badkamer tegel inspiratie.

Conclusie

Voordat je jouw complete badkamer gaat kopen, maak je eerst een lijst met je eisen en wensen. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de afmetingen van de ruimte en hou liever te veel open ruimte aan dan te weinigfx. Laat je niet verleiden door alle blinkende schoonheid in de showroom, maar hou het praktisch nut in het oog. Dan maak jij geen fouten bij het kopen van een badkamer.

complete-badkamer-kopen

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: