Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Een kleine badkamer groter laten lijken – tips

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Laat je kleine badkamer groter lijken

Iedereen droomt natuurlijk van een mooie complete badkamer die voelt als een ware oase. Het is immers de plek waar je heerlijk tot rust komt na een lange werkdag. Je geniet er iedere week van een heerlijk haarmasker of gaat aan de slag met het stijlen van je haar. Echter hebben veel mensen ook te maken met kleine badkamer(s) en hierdoor ook sneller een onpraktische ruimte. Wil je graag de nodige tips om een badkamer ruimtelijk te maken? Lees dan gerust verder. De volgende onderwerpen zullen in dit artikel verder worden toegelicht:

  • Gebruik van spiegels
  • Kleurgebruik
  • Een opgeruimde ruimte

Spiegels maken een ruimte optisch groter

Een spiegel is een echte must voor in iedere (kleine) badkamer. Niet alleen heb je genoeg plek om je make-up aan te brengen, je haar te borstelen of je tanden te poetsen. Spiegels maken een ruimte ook nog eens optisch groter. Kies bijvoorbeeld voor een grote ronde spiegel voor een zachte touch in de badkamer of ga voor modern met een grote vierkante of rechthoekige spiegel. Daarnaast zorgen spiegels met verlichting ook nog eens voor een betere plek om de dag te starten of de dag af te sluiten. De keuze is aan jou!

Een kleine badkamer groot maken met het juiste kleurgebruik

Lichte kleuren dragen ook voor een erg groot deel bij aan een ruimtelijke kleine badkamer. Hierbij kun je denken aan wit stucwerk op de muur, maar (grote) witte tegels kunnen ook wonderen verrichten. Door dit te combineren met een lichte kleur sanitair (zoals wit of RVS) en een frisse kleur wastafelmeubel, zorg je voor een fris gevoel in de ruimte. Dit betekent niet dat je voor een complete badkamer  in het wit hoeft te gaan. Maak bijvoorbeeld gebruik van natuurlijke materialen, zoals een blad van eiken of beton.

Kleine badkamer groter maken

 

Opgeruimd staat netjes!

Door te kiezen voor een spiegel, een lichte kleur sanitair en wit stucwerk of witte tegels, ben je aardig op weg naar een groter lijkende badkamer. Echter kun je een (kleine) badkamer groter laten lijken door ook de nodige kastruimte te installeren. In veel gevallen beschikt het wastafelmeubel over een of meerdere lades, maar een extra kastje kan nooit geen kwaad. Hierdoor houd je spullen als tandpasta, douchegel en shampoo altijd uit het zicht. Ben je een groot voorstander van het inslaan van de nodige voorraad toiletartikelen? Ook dan is een extra kast een goede toevoeging voor de sanitaire ruimte. Opgeruimd staat netjes!

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: