Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Badkamer vloer, waar moet je op letten?

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Als je op een redelijk korte termijn gaat starten met een renovatie van de badkamer, wil je natuurlijk maximaal voorbereid zijn op iedere fase. Een van de keuzes die je moet maken, is het uitzoeken van de badkamer vloer. Een erg belangrijk onderdeel, want de vloer zorgt voor een groot deel voor de sfeer van de badkamer. We hebben de drie meest populaire keuzes voor je op een rij gezet.

  • Vloer met tegels
  • PVC vloer
  • Houten vloer

Bekijk complete badkamers

1. Een badkamer vloer met tegels

Een van de meest gewilde keuzes is natuurlijk de tegelvloer. Dit type badkamervloer kom je in de meeste huishoudens tegen, mede vanwege de vele voordelen die de vloer met zich meebrengt. Zo zijn tegels onderhoudsarm, makkelijk schoon te maken, duurzaam en relatief voordelig. Ook kunnen vloertegels erg goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Daarnaast zijn er vandaag de dag onwijs veel mogelijkheden als het aankomt op de kleur, het design en de afmeting. Denk hierbij aan een grote vloertegel van 60 x 60 centimeter in het grijs tot aan een design met een Portugese print.

badkamer-vloer

2. Een vloer van PVC in de badkamer

Een andere variant, die perfect past bij een complete badkamer van Sanitairpakket, is een vloer van PVC. Je kiest met deze variant voor een duurzaam alternatief en je bootst perfect het uiterlijk van bijvoorbeeld houten vloeren of tegelvloeren na. Vloeren van PVC hebben een lange levensduur tot wel 30 jaar en is ook nog eens erg betaalbaar. Het materiaal voelt vele malen warmer aan vergeleken met een tegelvloer, zelfs als er geen vloerverwarming aan is gelegd. Het materiaal is relatief zacht, waardoor bijvoorbeeld dure glazen parfumflesjes sneller een val overleven. Kies bijvoorbeeld voor vloeren die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

3. Een houten vloer in de badkamer

Een laatste, maar wel een minder gekozen optie in de badkamer, is een vloer van hout. Nu zul je waarschijnlijk al snel denken dat een houten design minder snel geschikt is voor een vochtige ruimte. Gelukkig zijn deze vloeren vandaag de dag heel goed geïmpregneerd en vervolgens gesealed met de juiste materialen. Hierdoor heb je nog steeds hetzelfde gevoel als bijvoorbeeld een houten parketvloer in de woonkamer, maar biedt het nog wel de nodige bescherming in de badkamer. Let er echter wel op dat je niet kunt douchen op het hout, wat betekent dat je voor het natte gedeelte PVC of tegels moet overwegen.

badkamer-vloer-hout

Ontdek alle soorten badkamer vloeren, met bijpassend sanitair, in een van onze aangesloten badkamerwinkels

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er tal van voorbeelden als het aankomt op vloeren. Ontdek alle soorten vloeren, met bijpassend sanitair, in de aangesloten badkamerwinkel. Hier zie je direct wat voor soort design het beste past bij de stijl badkamer die je in gedachten hebt. Ook kan het personeel in de aangesloten badkamerwinkel, dankzij de jarenlange ervaring, je uitstekend voorzien van een passend advies voor de ruimte bij jou in huis. Naar wat voor soort design gaat je voorkeur uit?

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: