Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Badkamer tegels verven, kan dat?

Geschreven door Sanitairpakket

3 minuten leestijd

Wil jij van je oude badkamer graag een nieuwe badkamer maken? Ben je druk bezig met renoveren? Of heb je een mooie tegel gevonden die nét niet de juiste kleur heeft? Dan heb je er vast al over nagedacht: je badkamer tegels verven. Veel mensen denken dat het onmogelijk is, of dat het een klus is die je niet zelf uit zou moeten voeren. Echter kun je dit makkelijk zelf doen! Daarom geven we je in deze blog wat meer informatie over badkamer tegels verven en de do’s en dont’s. Ook behandelen we de speciale verf voor badkamer tegels en waar je op moet letten. Lees dus snel verder, dan kun jij nog eerder aan je toffe project beginnen.

Bekijk onze complete badkamers

Badkamer tegels verven: de do’s en dont’s

Of je nou voor een landelijke of moderne badkamer stijl gaat, het is belangrijk dat je weet wat je wel en niet moet doen. Daarom beginnen we bij de basis. Wanneer jij je badkamer tegels gaat verven, is het belangrijk dat je de juiste tegelverf kiest. Zoek goed naar verf voor badkamer tegels, andere soorten verf kunnen nadelige gevolgen hebben voor je badkamer. Denk aan verf die niet blijft zitten, verf die uitloopt of verf niet goed opdroogt.

Badkamer tegels verven

Zoals alle ondergronden die je wilt gaan schilderen geldt ook voor de badkamer: maak de tegels goed schoon. Door je badkamer tegels voor het verven goed te ontvetten, krijg je geen onverwachtse verassingen wanneer het werk klaar is. Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk stof en vlekjes te verwijderen. Heb je wat kapotte tegels? Vervang ze voordat je begint met het verven van je badkamer tegels. Een tip waar je vast zelf ook wel aan gedacht had: bedek alles waar je geen verf op wilt hebben.

Ook voor het badkamer tegels verven zelf hebben we nog wat kleine tips. Allereerst, zorg ervoor dat je eerst de randen schildert en pas daarna de gehele tegel inkleurt. We raden je aan om van boven naar beneden te werken en 2 tot 3 lagen verf aan te brengen.

Verf voor badkamer tegels

In de vorige alinea las je al wat meer over waarom je specifiek moet kiezen voor de juiste verf. We geven je graag nog wat meer informatie over verf voor badkamer tegels, zodat jij zeker de goede keuze maakt. Er zijn verschillende redenen waarom deze verf geschikt is voor badkamer tegels. De hechting van de verf is bijvoorbeeld van een erg hoog niveau. Ook is tegelverf erg duurzaam door zijn krasbestendigheid. Tenslotte zijn er verschillende soorten tegelverf verkrijgbaar die bestendig zijn tegen warm water. Dat voordeel is natuurlijk erg belangrijk wanneer je de tegels in je douche of bij je bad wilt gaan schilderen.

Je weet nu veel meer over verf voor badkamer tegels. Weet jij alleen nog niet welke kleur jouw tegels moeten gaan worden? Doe dan badkamer inspiratie op bij Sanitairpakket, wie weet zit dé perfecte kleur voor jou er wel tussen.

Verf voor badkamer tegels

Sanitairpakket helpt je graag verder

De badkamer tegels zijn vaak onderdeel van een complete badkamer. Wil jij niet aan de slag hoeven met het verven van je badkamer tegels? Kijk dan eens op onze website, wie weet zit er de ideale badkamer voor jou bij. Het is natuurlijk ook mogelijk dat jij van plan bent je hele badkamer aan te pakken. Kijk in dat geval eens naar onze design badkamers.

Ga jij aan de slag met het verven van je badkamer tegels, of ga je voor een complete badkamer van Sanitairpakket? Kijk vooral eens rond op onze website of neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: