Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

5 Tips: Badkamer schoonmaken

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

De beste tips bij je badkamer schoonmaken

Laten we eerlijk zijn, het schoonmaken van de badkamer is natuurlijk niet het leukste klusje dat iedere week op de planning staat. Daarom is het slim om een routine ontwikkelen waardoor de badkamer schoonmaken makkelijker en beter gaat. Zoek daarom niet verder. We hebben tips van topschoonmaakexperts verzameld over hoe je een badkamer schoonmaakt met producten die je op dit moment al in huis hebt. Lees daarom vooral verder en ontdek met welke tips het schoonmaken je beter af kan gaan.

Bekijk onze complete badkamers

1. Maak de douche schoon met azijn

De sleutel tot sprankelende tegels in je douche, en dus een van de handigste tips, ligt al in je kast: witte azijn. Warm de azijn kort op in de magnetron en spuit azijn op de tegels tijdens de badkamer schoonmaken terwijl het warm is. Stoor je je aan de geur, dan kun je ervoor kiezen om een eetlepel afwasmiddel toe te voegen aan het mengseltje. Hardnekkig vuil krijg je hierdoor makkelijk verwijderd en je geniet ook nog eens van een heerlijk frisse geur.

2. Vlekken met schimmel in de badkamer? Maak gebruik van zuiveringszout

Je voorkomt het liefste dat er schimmel ontstaat in de badkamer. Het zorgt immers voor een ongezonde setting en het ziet er natuurlijk ook niet aantrekkelijk uit. Heb je op dit moment helaas wel te maken met vlekken met schimmel in de badkamer? Maak gebruik van zuiveringszout als een van de beste schoonmaaktips. Bedek de vlek met een pasta met zuiveringszout en laat het ongeveer die tot vier uur inwerken. Door dit af te werken met een grondige spoeling, verwijdert de schimmel als sneeuw voor de zon.

badkamer-schoonmaken

3. De afvoer vrij maken van onaangename deurtjes met zuiveringszout en azijn

Als je toch eenmaal bezig bent met zuiveringszout en azijn, kun je ook meteen de afvoer aanpakken. Een mengsel van zuiveringszout en azijn zorgt ervoor dat je korte metten maakt met onaangename geurtjes. De combinatie van deze producten zorgt er namelijk voor dat bijvoorbeeld gestold vet in de afvoer weg kan spoelen. Het ideale mengsel bestaat uit een ​​kopje zuiveringszout en twee kopjes witte azijn. Na dit een halfuur in te hebben gewerkt, spoel je de afvoer door met heet water.

4. Watervlekken op chroom krijg je weg met citroen

Je doet er natuurlijk alles aan om een blinkend sanitair te verwezenlijken. Ook weet je maar al te goed dat watervlekken maar al te snel kunnen ontstaan. Heb je prachtige kranen van chroom en wil je veelvoorkomende watervlekken verwijderen? Gebruik simpelweg een citroen tijdens het poetsen. Het enige wat je hoeft te doen, si een citroen over het oppervlak wrijven en de vervelende plekken verdwijnen binnen een mum van tijd.

5. Gebruik een droogdoek om zeepresten te verwijderen

Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om zeepresten te verwijderen. Poetsen hoeft gelukkig helemaal niet zo lastig te zijn. Gebruik daarom in plaats van een spons een droogdoek. Maak een droogdoek vochtig met een paar druppels water en veeg het gebied met de zeepresten schoon. In dat geval is het grootste deel van het schuim van de zeep weg.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: