Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Badkamer pimpen – Tips

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Waar let je op met de badkamer pimpen?

De badkamer is zonder twijfel een van de ruimtes die op een dag het meeste wordt gebruikt. Of je er nu even tot rust wilt komen na een lange werkdag, wilt genieten van een heerlijk bad in het weekend of je snel klaarmaakt in de ochtend, in alle gevallen wil je kunnen vertrouwen op een ruimte waar je je op je gemak voelt. Ook moet de ruimte slim in zijn gedeeld en optisch lekker ruim lijken. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om de ruimte te pimpen, zodat het helemaal aansluit op je persoonlijke smaak. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Je leest het in dit artikel en doe de nodige inspiratie op.

Bekijk onze complete badkamers

Is de indeling van de ruimte naar wens? Kies ervoor om bijvoorbeeld alleen de tegels en het sanitair aan te pakken

Het kan zomaar zo zijn dat je op dit moment eigen hartstikke tevreden bent met de indeling van de ruimte. In dat geval hoeft het badkamer pimpen van de badkamer helemaal niet zo lastig te zijn. Kies er bijvoorbeeld voor om alleen de tegels en het sanitair aan te pakken. Je zorgt hierdoor voor een compleet ander totaalplaatje en de ruimte krijgt direct een andere uitstraling volgens de laatste trends. Hierdoor heb je het opfrissen binnen een mum van tijd gedaan en hoef je helemaal geen groot budget te reserveren voor deze klus.

badkamer-pimpen

Zorg voor rust in de ruimte door met maximaal twee accentkleuren te werken

Ook al pak je de badkamer pimpen het liefste goed aan, het is altijd belangrijk om in gedachten te houden dat je het gebruik van kleur beperkt blijft. Zorg voor rust in de ruimte door met maximaal twee accentkleuren te werken. Denk hierbij aan twee verschillende grijstinten, of een witte tegel met leuke accenten in een marmerlook. Dit is een gouden tip die in zowel grote ruimtes als in kleine ruimtes toe wordt gepast door designers. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het sanitair volledig in het zwart uit te voeren.

Hierdoor zorg je voor de kracht van herhaling en laat je deze kleur op verschillende plekken van de badkamer terugkomen. Heb je daarnaast ook al nagedacht over het toevoegen van de juiste accessoires? Een grote ronde spiegel bij het wastafelmeubel maakt de ruimte optisch groter en ook een glazen douchedeur kan voor een ruimtelijk effect zorgen. Daarom is het zeker geen verkeerd idee om je hier wat verder in te verdiepen alvorens het badkamer pimpen.

badkamer-pimpen

Een sereen totaalplaatje door te kiezen voor complete badkamers

Laten we eerlijk zijn, voordat je start met het opfrissen, is het verstandig om je een keer goed te verdiepen in de mogelijkheden die er zoal zijn. Overweeg daarom eens om te kiezen voor complete badkamers. Hierdoor gaat het badkamer pimpen net even wat makkelijker en geniet je altijd van een sereen totaalplaatje. Uiteraard kan een specialist in een badkamerwinkel je daar alles over vertellen en er wordt maar al te graag met je meegedacht. 

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: