Kwaliteitsmerken
17 showrooms
Gratis 3D ontwerp
Direct leverbaar

Badkamer checklist bij de aanschaf van een nieuwe woning

Geschreven door Sanitairpakket

2 minuten leestijd

Checklist voor de badkamer bij aanschaf van een nieuwe woning

Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht of is een door jou gekochte woning uit de jaren ’30, jaren ’60 of jaren ’90 aan een make-over toe? In beide gevallen is het een redelijk grote kans dat je de badkamer als eerste aan wilt gaan pakken. Helemaal niet zo gek, want dit is een van de weinige ruimtes in huis waar de woonstijl zo duidelijk mogelijk terugkomt. In dit artikel lees je een handige checklist, zodat je net even wat makkelijker een keuze kunt maken voor een nieuwe badkamer.

Bekijk complete badkamers

Naar wat voor soort stijl gaat je voorkeur uit?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe badkamers voor het door jou gekochte huis, is het van groot belang om voor jezelf te bepalen wat voor soort stijl je graag terug ziet komen. Denk hierbij aan retro, aan Scandinavisch, aan modern of aan klassiek. Uiteraard kan het kundige personeel in een badkamerwinkel je alles vertellen over deze stijlen en je goed adviseren over hoe de ruimte bij jou in huis het beste kan worden ingedeeld.

badkamer checklist

Renoveren of verbouwen?

Een van de belangrijkste punten voor het op letten van een nieuwe badkamer, is of je de ruimte moet gaan verbouwen of gaan renoveren. Een verbouwing zorgt ervoor dat de ruimte helemaal naar wens in kan worden gedeeld, maar brengt in de meest gevallen ook meer kosten en ongemak met zich mee en kan ook nog eens langer qua tijd duren. Ben je op dit moment al zeer tevreden met de indeling, maar kan de ruimte simpelweg even wat beter worden opgefrist? Dan is een renovatie van de ruimte een erg goede keuze.

Kies voor een complete badkamer en wordt op tal van zaken ontzorgd

Door zowel de tegels, het sanitair als de accessoires bij een specialist te kopen, haal je gegarandeerd een complete badkamer in huis die volledig op elkaar af is gestemd. Je wordt ook nog eens op tal van zaken ontzorgd en je bent er altijd zeker van dat je producten van een erg hoge kwaliteit in huis haalt. Hierdoor is de badkamer bestand tegen intensief gebruik en gaat ook nog eens voor een onwijs lange tijd mee.

checklist badkamer

Uitstekend te combineren met een bijpassend toilet

Heb je de keuze gemaakt om de badkamer goed onder handen te nemen? Dan is de kans ook erg groot dat het toilet ook een make-over kan gebruiken. Door ook het toilet met bijpassend tegelwerk en een fonteintje bij de specialist te halen, weet je zeker dat beide ruimtes perfect op elkaar af zijn gestemd. Het resultaat? Een prachtig interieur waar je de komende jaren veel plezier aan beleeft. Naar wat voor soort design gaat je voorkeur uit? Kom een keer langs in de aangesloten badkamerwinkel en ontdek de vele mogelijkheden die er voor jouw interieur zijn.

Bekijk onze complete badkamers

4.743,-
Badkamer Heaven on Earth
Inclusief:
3.950,-
Badkamer Go Green
Inclusief:
Gratis en vrijblijvend
Gratis interieuradvies
  • gratis advies en offerte op maat
  • ontvang een gratis impressietekening
4.990,-
Badkamer Midnight Sky
Inclusief:
4.950,-
Badkamer Helix
Inclusief:
5.708,-
Badkamer Simple Luxury
Inclusief:
4.737,-
Badkamer Mediterranean
Inclusief:
4.987,-
Badkamer Desert Dust
Inclusief:
6.427,-
Badkamer Elegance
Inclusief:
7.299,-
Badkamer Goldy
Inclusief:
4.425,-
Badkamer Stone
Inclusief:
5.259,-
Badkamer Spring White
Inclusief:
6.660,-
Badkamer Modern Focus
Inclusief:
5.480,-
Badkamer Warm Wellness
Inclusief:
5.891,-
Badkamer Antique Prince
Inclusief:
4.796,-
Badkamer Pink Moods
Inclusief:
5.711,-
Badkamer Spacious
Inclusief:
4.960,-
Badkamer Checkmate
Inclusief:
7.875,-
Badkamer Hotel Moods
Inclusief:
9.225,-
Badkamer Grotesk
Inclusief:
8.625,-
Badkamer Tropical Home
Inclusief: